Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Нов бъг в Google Chrome блокира компютрите с Windows 10
#1
[Изображение: 860_c3d9258e46533b5bcd01a2661fed0244.jpg]
Собственици на устройства с Windows 10 се оплакаха от неочакван проблем, който възниква при работа с Google Chrome. Оказва се, че бъг в уеб браузъра изразходва всички налични системи ресурси и кара компютрите да забиват. В повечето случаи екрана просто замръзва и единственото решение е да рестартирате отново машината, за да продължите да я използвате. На този етап Google не са предостави официален ъпдейт, с който да възстановят нормалната работа на Google Chrome.
 
Досегашното разследване показва, че потребителите виждат фалшиво съобщение от техническата поддръжка на Windows 10, което се появява автоматично на екрана. Съобщението информира, че в системата е проникнал вирус, който може да инфектира личната ни информация. Предвидена е опция да затворите прозореца, но това не възстановява проблема, а напротив дори го задълбочава. Това е така, тъй като след това постоянно се появява, независимо колко пъти го спирате, предаде AndroidHeadlines.
[Изображение: windows-10-chrome-bug.jpg]
Именно този постоянен цикъл на активиране и скриване на съобщението предизвика блокиране на устройствата. По този начин потребителите са пренасочвани към предварително избрана страница, където допълнително мога да изложат на риск личните си данни. При всички положения трябва да бъдете много внимателни, ако видите подобни съобщения на своя компютър. Временно решение е да затваряте уеб браузъра от списъка с отворени програми в Task Manager менюто.
Източник
Отговори


Съобщения в темата
Нов бъг в Google Chrome блокира компютрите с Windows 10 - от Юли - 12-28-2018, 07:20 PM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)