Оценете темата:
  • 0 гласа - средно 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Как да настроим Windows 10 да стартира по-бързо
#1
Как да настроим Windows 10 да стартира по-бързо

[Изображение: bB2vEoFm.png]

След стартиране на Windows, системата изчаква около десет секунди, преди да отвори стартовите програми. Това „забавяне при стартиране“ позволява на вашия десктоп и услугите на Windows да завършат зареждането, което прави работата много по-гладка. Ако има приложения, които предпочитате да се стартират незабавно, можете да направите това с един прост хак. С този трик се намалява или премахва закъснението при стартиране, което означава, че се прилага за всички стартиращи приложения. Няма начин да приложите тази техника само към определени приложения.
 
Според How To Geek премахването на закъснението при стартиране работи най-добре при SSD дискове, тъй като те зареждат нещата много по-бързо. Макар че със сигурност можете да опитате и ако имате традиционен хард диск.
Как да премахнете забавянето при стартирането на Windows 10
За да премахнете закъснението при стартиране на Windows 10, трябва да направите само няколко редакции в системния регистър на Windows. Registry Editor е мощен инструмент и неправилното му използване може да направи вашата система нестабилна или дори неработеща. Това е доста прост трик и ако се придържате към инструкциите, няма да имате никакви проблеми. Въпреки това, ако никога преди не сте работили с него, помислете дали да започвате. И определено е добре да архивирате Registry (и компютъра си), преди да направите промени.
 
Отворете Registry Editor като натиснете „Start“ и изпишете „regedit“. Натиснете „Enter“, за да се отвори Registry Editor и след това му разрешете да прави промени в компютъра.
[Изображение: 8e1djb3m.png]

В Registry Editor използвайте лявата странична лента, за да отидете до следния ключ (или го копирайте и поставете в адресната лента на Registry Editor):
HKEY_LOCAL_MACHINESOFTWAREMicrosoftWindowsCurrentVersionExplorerSerialize

[Изображение: hZXP7Rmm.png]

Отговори


Съобщения в темата
Как да настроим Windows 10 да стартира по-бързо - от Master - 04-17-2019, 05:42 PM

Отваряне на:


Потребители разглеждащи темата: 1 гост(и)